The Radio Dept’in dinlendirici müzik evrenine atmış olduğum ilk adım, geride kalan günlerimi İsveç kültürü hakkında istekli ve kararlı bir yoğunlukta bilgi edinerek doldurduğum o 2013 senesine denk gelir. Keşif araştırmaları sonucu “It’s Personal” isimli parça üzerinden grup ile tanışılır ve o zamandan bu yana The Radio Dept. dinlenilir, sevilir ve tavsiye edilir.

Kurucu üyelerinin aynı zamanda okul arkadaşları olmasının da etkisiyle 1995 yılından bu yana müzik yapmayı hâlâ aynı özgün çizgisinde sürdürmeye devam ediyor The Radio Dept. İlk albümleri “Lesser Matters” öncesi kendi aralarında bazı önemli ayrılıklar yaşamış olsalar da, sonrasında çıkartmış oldukları ses getiren albümleri ve “Marie Antoinette” (2006) adlı film için yaptıkları soundtrack’leriyle, kendilerini kısa süre içerisinde İsveç’in en başarılı müzik grupları arasında kabul ettirdiler.

Adı; indie pop, dream pop ve shoegaze gibi birbirinden değerli pek çok müzik türü ile birlikte anılan The Radio Dept.’in, ikinci stüdyo albümü Pet Grief’te yer alan “Every Time”,  özellikle soft parçalar duymaktan hoşlanan kulaklara hitap ediyor. Tekdüze fakat tatlı melodiler ile başlayan parça, Johan Duncanson’un melankolik vokallerinin de etkisiyle huzur dolu bir atmosferde ilerliyor.

İyi bir gün geçirmeniz dileğiyle, keyifli dinlemeler.