The Mire, yanakları sıkılası site Last.fm sayesinde varlığından haberdar olduğum ve yaklaşık 2 senedir belirsiz aralıklarla ama her seferinde de büyüyen bir keyif ile dinlediğim, özgün ve başarılı bir müzik grubu. 2009 yılında, İngiltere’de kuruldular ve ne yazık ki 2015’in sonlarına doğru tüm müziksel faaliyetlerini artık durdurma kararı aldılar. Ancak 6 yıl gibi kısa kabul edilebilecek bir süre içerisinde gerek “Volume II”, gerekse “Glass Cathedrals” gibi sadece görsel zenginlikleriyle bile dinleyiciyi kazanmayı başaran çalışmalarıyla “elit” duruşlarını her zaman yansıtıp, geriye hatırlatılmaya değer izler bıraktılar.

“Temmuz ayının ilk günün parçası” tercihimde gönül rahatlığı ile yer vermiş olduğum “Dreamwrecker”, sakin bir intro ile başlarken, geride bıraktığı her saniye sonrası biraz daha güzelleşmeyi ve sona erdiğinde de dinleyende tekrar dinleme isteği uyandırabilmeyi başarıyor. Clean/harsh karışımı ve duygu yüklü vokaller, etkileyici bir uyum eşliğinde progresif/post metal işçiliği ile buluşuyor ve kendinizi birdenbire “I would be your cartographer…” derken bulabiliyorsunuz.

The Mire’ın progresif, post ve sludge metal’i kendi özgün diliyle sunmuş olduğu bu özgür müzikten etkilenmiş olanlar, bir diğer müzik grubu Mastodon’a da bakabilirler.

İyi bir gün geçirmeniz dileğiyle, keyifli dinlemeler.